Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarının bu yılki açılış programları münasebetiyle 26 Haziran 2018 Salı günü Melikgazi ilçesinde bulunan ve proje İmam-Hatip Ortaokulu olarak faaliyet gösteren Medine İmam-Hatip Ortaokulunu ve Hisarcık Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Önce Kur’an kursu idareci ve personelleriyle toplantı yapan Müftü Güven daha sonra okulun mescidinde hafızlık eğitimi alan öğrencilerle birlikte öğle namazı kıldı. Namazın ardından öğrencilerle kısa bir hasbihalde bulundu.

Namaz sonrasında çocuklara hitap etmek için ilk söz alan Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, şöyle konuştu:

“Proje ortaokulunda okumanız sizler için büyük nimet, büyük ayrılacaktır. Anne-babalarınız sizleri buraya gönderdiler. Çeşitli sınavlardan geçerek buraya geldiniz. Anne-babalarınızı, sizlerin başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.”

Müftü Polat’ın sözlerinin ardından konuşan İl Müftüsü Güven şunları söyledi:

“Kıymetli gençler! Burası hafızlık eğitimi veren bir Kur’an kursumuz, burada eğer işi ciddiye alır da iyi bir şekilde çalışır ve gayret gösterirseniz; hem kendinize, hem ailenize hem de ülkemize faydalı olursunuz.”

Hocalarınıza ve anne-babalarınıza teşekkür ediyoruz ama asıl teşekkürü siz hak ediyorsunuz. Arkadaşlarınız mahallenizde oyun oynarken, sizler buraya geldiniz. Bir fedakârlık yaptınız. Bunun karşılığını fazlasıyla alacaksınız Allah’ın izniyle. Büyüdüğünüzde böyle bir tercih yapmanızın anlamını daha iyi öğreneceksiniz.”

Yüce Mevla, sizleri; başarılı kılsın, Kur’an’ın hizmetkârı eylesin.”

Editör: Mehmet Çalışkan