Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ‘‘Peygamberimiz ve Çocuk’’ temasıyla ülke genelinde devam eden Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Kayseri'de "Fidan Dikme Etkinliği" düzenlendi.

Kocasinan İlçe Müftülüğü koordinesinde Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, din görevlileri ve öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Mevlid-i Nebi’nin İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen İl Müftüsü Güven, “Özellikle Kocasinan bölgemizde ağaçlandırma faaliyetlerinin artarak devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu ümit verici ve sevindirici bir durum. Peygamber Efendimiz (s.a.s.); 'Biraz sonra kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.' buyuruyor. Bugün burada Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) bir hadis-i şerifini fiili olarak yaşıyoruz. Bir Çin atasözünde ise şöyle denmektedir: 'Bugünün kuşağının diktiği ağaçların gölgesinde sonraki kuşaklar gölgelenir." ifadelerini kullandı.

Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun ise Mevlid-i Nebi kapsamında ağaç dikim faaliyetlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Daha yeşil doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan birisidir.'' dedi.

Öte yandan Kayseri İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında "Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Hatim Duası" programı düzenlendi.

Camii Kebir’de düzenlenen programda Kayseri İl Müftülüğü din görevlileri ve çocuklar tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, ilahi ve kasideler seslendirildi.

Program İl Müftüsü Şahin Güven tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan