Kocasinan ve Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören minikler, dönem sonu programı düzenledi.

Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Ashab-ı Suffa Kur’an Kursu öğrencilerinin dönem sonu programı, Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda dönem boyunca öğrendiklerini sergileyen miniklerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Sizin yavrularımıza değerler eğitimi vermeniz çok önemlidir. Onlara güzel ahlakı, İslam’ı, ezanı, bayrağı, vatanı, memleketi öğretelim. Bu manada velilerimizi tebrik ediyorum. Hocalarımızı tebrik ediyorum.  Yavrularımızın gelişmesinde ve dinini diyanetini öğrenmesinde hocalarımızın çok büyük emekleri var, halkımızın çok büyük emekleri var, bu camileri ve Kur’an kurslarını yapan vatandaşlarımızın çok büyük emekleri var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

Program, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Miniklerin dönem sonu coşkusu yaşadığı bir diğer adres ise Melikgazi oldu.

Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Mehmet Zahid Kotku - İpek 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri tarafından düzenlenen programda İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Bu yavrularımızı yetiştirmek kolay bir hadise değildir. Hocalarımızın çok büyük gayreti var; onları tebrik ediyorum. Bu hususta her kim hizmet ediyorsa kendilerini tebrik ediyorum. Hassaten bu binayı yaptıran Sami İpek merhumu rahmetle, minnetle anıyoruz. Rabbim cümle geçmişlerimizin kabirlerini pür nur eylesin. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu. 

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği program, öğrencilere teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan