Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla sürdürülen yardım kampanyasına bir destek de Kayseri’den geldi.

“Yükümüz Kardeşlik” diyerek yola çıkan İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi, hayırseverlerin desteği ile kısa sürede un, patates, gıda malzemesi, barınma malzemesi, kıyafet ve ayakkabı gibi temel yaşam malzemelerinin yer aldığı 23 tır yardım hazırladı.

Yardım tırlarının Suriye’ye gönderilmesi amacıyla bir tören düzenlendi.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye gönderilen yardımların 568’e ulaştığını belirterek şunları kaydetti:

“Kayserili hayırseverlerimizle birlikte ‘Yolun İyilik Olsun’ yardım kampanyasına güçlü bir destek veriyoruz. Bugün göndereceğimiz bu yardım tırlarımızın 9 tırı un, 8 tırı patates, 2 tırı muhtelif gıda malzemesi, 2 tırı barınma ve 2 tırı da kıyafet ve ayakkabıdan oluşuyor.”

İl Müftüsü Güven tarafından yapılan duanın ardından 23 tırlık yardım konvoyu, Suriye’ye doğru yola çıktı.

Uğurlama törenine Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan