Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde başlatılan “Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyası, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde aralıksız devam ediyor.

Kampanya kapsamında, “Yükümüz Kardeşlik” sloganıyla Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 37 tır un, inşaat malzemesi (briket), kumaş, mutfak malzemesi (tencere, tava), kıyafet (kaban) ile yatak, yorgan ve battaniye, düzenlenen törenle İdlib’e uğurlandı.

Yardım tırlarını uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, bu tırlarla birlikte Kayseri’den Suriye’ye gönderilen yardım tırlarının sayısının 605’e ulaştığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Bu gün 37 yardım tırımızı Kayseri’mizden sınır ötesine, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu 37 tırımıza destek veren sanayicilerimize, iş insanlarımıza, esnafımıza hayırseverlerimizin tamamına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yine hayırseverlerimizin hayırlarını, Türkiye Diyanet Vakfımız ve Kayseri İl Müftülüğümüz aracılığıyla yönlendirilmesi ve gönderilmesi için gayret sarf eden, çalışan, çaba gösteren Kur’an kursu öğreticilerimize, imam hatiplerimize ve müezzin kayyımlarımıza, vaizlerimize, ilçe müftülerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca hayırseverlerin bizler vasıtasıyla ulaştırmak istedikleri yardımları gönderirken yapmış olduğumuz bu programları halkımıza ulaştıran basın mensuplarına da teşekkür ediyorum.”

Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı tarafından yapılan duanın ardından 37 tırlık yardım konvoyu, Suriye’ye doğru yola çıktı.

Yardım tırlarını uğurlama törenine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Ortaokul öğrencisi Rumeysa, harçlığını İdlib’e gönderdi

Öte yandan ortaöğretim öğrencisi Rumeysa Gözel, kumbarasında biriktirdiği harçlığını, İdlib’teki savaş mağduru ailelere bağışladı.

Televizyondan İdlib'de yaşananları gördüğünü ve buradaki mağdur aileler için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının yardım kampanyası başlattığını öğrendiğini belirten Rumeysa Gözel, annesiyle birlikte Kayseri Hacılar İlçe Müftülüğüne gelerek, kumbarasını makbuz karşılığında Hacılar İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hacılar Şubesi Başkanı Yusuf Ay’a teslim etti.

İlçe Müftüsü Yusuf Ay, örnek davranışından dolayı Rumeysa’ya teşekkür ederek derslerinde başarılar diledi.

Editör: Mehmet Çalışkan