Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi koordinesinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca konuşmacı olarak katıldı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde Kadir Has Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk, İl müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Geçen yıl Kayserimizden Türkiye Diyanet Vakfımıza 8890 vekâlet yoluyla kurban bağışında bulunuldu.” dedi.

Kurban, ibadet olması yanı sıra aynı zamanda kültür ve gelenek olduğunun altını çizen Güven, “Kurban, bizim dini kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Vekâlet vererek kurban bağışı yapılacaksa yurt içi ve yurt dışı olmak üzere bunları Türkiye Diyanet Vakfımıza yönlendirelim. Salgından etkilenerek sıkıntı çeken kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Şu anda biz Kayseri için 300 büyükbaş yani 2 bin 100 hisse istedik. Burada bunlar kesilecek, paketlenecek ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.” diye konuştu.

Ardından kürsüye davet edilen Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sayın Fatih Mehmet Karaca, “Kurban, dinimiz açısından çok önemli bir ibadettir. İslam, medeniyettir. Medeniyet demek hayatın her alanına söyleyeceği bir sözü olan bir organizma demektir. İslam’ın hayatın her alanına dair söyleyecek mutlaka bir sözü vardır. Bunların bir tanesi de sosyal hayat ile ilgili olan kurban ibadetidir.” şeklinde konuştu. 

Türkiye Diyanet Vakfı’nın güvenilirliğinin vatandaşların teveccühünden anlaşıldığını belirten Karaca, “Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığıyla 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlemektedir. Vekâleten kurban programının amacı kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırmaktır. Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan