Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde bu yıl "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla düzenlenen "Mevlid-i Nebi Haftası" kapsamında Kayseri Müftülüğünce gerçekleştirilecek etkinlikler, basın toplantısıyla tanıtıldı.

"Hz. Peygamber ve Çocuk" temasıyla düzenlenecek olan Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, şunları kaydetti:

"Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle il ve ilçelerde çeşitli etkinlikler ve programlar gerçekleştireceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebi Haftası teması belirliyor. Bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası teması 'Peygamberimiz ve Çocuk.' Hem evimizin neşesi hem de geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın, daha çocuk yaşındayken kendilerine ne tür bilgiler öğretmemiz gerektiği, kendilerini nasıl eğitmemiz gerektiği hususunda bu hafta boyunca çeşitli programlar gerçekleştireceğiz. Özellikle Peygamberimizin (s.a.s.) çocuklara sevgi, şefkat ve merhametle nasıl davrandığını, Peygamberimizin (s.a.s.) çocuklara muamelesinin nasıl olduğunu çeşitli programlar vesilesi ile dile getireceğiz. Aslında bundan maksat, Peygamberimizi örnek alarak, bu günün Müslümanları olarak, bu günün anne babaları olarak çocuklarımıza ve ümmetin evlatlarına nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek, öğretmek ve yaşamaktır.

- Kayseri halkımızın evine misafir olacağız

Bizler Kayseri İl Müftülüğü ve 16 ilçe müftülüğümüz ile birlikte bu günden başlamak üzere sizler aracılığıyla öncelikle Kayseri halkımızın evine misafir olacağız. Kayseri'mizden yayın yapan televizyonlarımızda ve bir kısım radyolarımızda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Hz. Peygamberimizin çocuklarla ve gençlerle diyaloğunu anlatan programlar gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan bizler camilerimizde özellikle 4-6 yaş grubundaki çocuklarımızla 'Cami-Çocuk Buluşması' programları gerçekleştireceğiz. İlkokul seviyesindeki çocuklarımızı camilerimize davet edip programlar yapacağız. 'Cami-Gençlik Buluşmaları' bağlamında ortaokul ve lise dönemindeki öğrencilerimizle camilerimizde programlar gerçekleştirmiş olacağız."

- Personele yönelik çevrimiçi konferans

Hafta münasebetiyle personele yönelik çevrimiçi konferanslar planlandığını belirten Prof. Dr. Güven, "İmam-hatiplerimiz, müezzin kayyımlarımız, vaizlerimiz, uzmanlarımız ve Kur'an kursu öğreticilerimize yönelik programlarımız olacak. Online konferanslarımız olacak. Bunların bir kısmını hem İl Müftülüğümüzün YouTube kanalı hem de Zoom programı üzerinden dışarıdan dinlemek isteyenlere de açacağız. Bu bağlamda İlk olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen hocamız bizlere online olarak hitap etti. Daha sonra özellikle çocuklara Rabbimizi tanıtma bağlamında yapmış olduğu çalışmalarla tanınan ve bir dönem de Bursa İl Müftülüğü görevini yürüten, halen Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay hocamızı da aynı şekilde konuk edeceğiz ve konferansını dinleyeceğiz. Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerimizden ve aynı zamanda ülkemizin yetiştirmiş olduğu önemli ilahiyatçılardan birisi olan Prof. Dr. Enbiya Yıldırım hocamızdan da yine online olarak konferanslarını dinleyeceğiz" dedi.

- Cami ve Kur’an kursu açılışı

Hafta münasebetiyle yapımı tamamlanan cami ve Kur’an kurslarının açılış ve temel atma törenlerinin yapılacağını belirten Müftü Güven, "‘Bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftamızın başta din görevlilerimiz ve gönüllülerimiz olmak üzere bütün Kayseri halkımıza hayırlar getirmesini, Peygamberimizin (s.a.s.) hayatını daha iyi anlayarak, onun hayatından kendi hayatımıza örnekler ve dersler alabilecek bir şekilde örnek almamızı Yüce Mevla’dan temenni ediyorum" diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan