Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Yolumuz İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi koordinesinde "Yükümüz Kardeşlik" sloganıyla 6 tır dolusu insani yardım malzemesi hazırlandı.

Kayseri İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımlar, düzenlenen törenle Suriye’ye uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, şunları kaydetti:

“Hepinizin bildiği üzere Kayseri’den her ay sınır ötesindeki ihtiyaç sahibi olan muhacir kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Aslında Ocak ayında "İyilik Konutları" kampanyasını başlattığımız için ve iyilik konutları yapacağımızdan dolayı bu ay gıda yardımına ara verelim dedik. Ancak geçen hafta bölgeden telefon açtılar ve dediler ki: “Hocam bizim gıda yardımına ihtiyacımız var.” Tabi öyle olunca biz tekrardan harekete geçtik. Bugün itibari ile beş tır yardım gönderiyoruz. Hepinizin bildiği üzere son 4 buçuk yılda bu tırlarımızla birlikte toplam 662 tır yardım yapmış oluyoruz. Bu 5 tırımızda 240 bin TL’lik hem gıdamız hem de aynı zamanda giyim malzemelerimiz var. İnşallah oradaki sahiplerine dağıtılacak.”

- İyilik Konutları inşa edilecek

Kayseri İl Müftülüğü tarafından TDV tarafından İdlib’de inşa edilen ‘İyilik Konutları’na katkı sağlanacağını belirten Müftü Güven; “Bizler Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak İyilik Konutları’na destek verelim dedik. Türkiye diyanet vakfı ve diğer yardım kuruluşlarımız bölgede iyilik konutları yapıyorlar. Müftülük ve Diyanet Vakfı olarak bu çalışmaya destek verelim dedik. Bu çalışmaya destek bağlamında 3 hafta önce başlattığımız bu kampanyaya şu anda 200’ün üzerinde iyilik konutunun parası geldi elhamdülillah. Daha da gelecek. Biraz önce yolda gelirken Avustralya’dan bir arkadaşımız telefon açtı ve dedi ki: “hocam 12 tane birden gönderiyorum”. Allah kendisinden razı olsun. Almanya’dan geldi, başka ülkelerden ve şehirlerden geldi. Ben bu arada iyilik konutlarına destek veren bütün sivil toplum kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Başta gönüllü Kültür teşekkülleri başkanımız Ahmet Taş olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarımızda aynı şekilde bu kampanyaya destek veriyorlar. İnşallah iyilik konutları ile ilgili gelecek hafta sayı netleşir. Onunla ilgili de basın mensuplarımız aracılığıyla Kayseri halkımıza biz bu bilgileri de inşallah vereceğiz, paylaşacağız.” ifadelerini kaydetti.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen törende, konuşmaların ardından yardım tırları dualarla Suriye’ye uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan