Diyanet Bursları kapsamında Türkiye’de eğitim görerek mezun olan öğrenciler için Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi tarafından mezuniyet programı düzenlendi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitim görerek mezun olan 3 öğrenci mezun oldu.

TDV Bursları kapsamında Bangladeşli Shahidul Islam, Arnavutluklu Semi Dura ve Hataylı Güven Kızılkaya için "Mezuniyet Töreni" düzenlendi.

İl Müftülüğü Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

TDV Kayseri Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Abdülaziz Öztürk açış konuşması yaptı.

Ardından konuşan İl Müftüsü ve TDV Kayseri Şubesi Başkanı Yusuf Akkuş, "Ümmetin renkleriyle bir arada olmaktan her zaman mutluluk duydum. Siz burada 5 yıl beraber kaldınız, arkadaşlar edindiniz. Gittiğiniz yerlere bu hatıraları götüreceksiniz. Ama ondan daha önemlisi, mutlaka bir ümmet bilinci oluşturmak zorundayız. Yeryüzündeki bütün İslam düşmanları, Müslümanların arasına fitne sokmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Duyuyoruz ki Afrika’da ve başka yerlerde Türkiye’de okuyan gençlerimiz ‘Türkiye’de Okuyan Gençler’ isminde dernekler kurmuşlar. Sizler de gittiğiniz yerlerde mutlaka bu ümmet bilincini unutmayın, memleketinizi unutmayın. Arkadaşlarınızı, kardeşlerinizi unutmayın." dedi. 

Gençlere hitap eden Müftü Akkuş, "Sizlere çok büyük görevler düşüyor. Müslümanların böyle bir misyonu var, yükümüz ağır. Gittiğiniz yerlerde insanlara İslam’ı, Kur’an’ı anlatacaksınız. Müslümanın mesuliyeti çok fazladır. Sizin avantajlarınız da var. Çünkü içinizde birçok dil bilenleriniz var. Geniş bir yelpazeden olaya bakarak Müslümanlara hizmet etmek zorundayız. İslam’a hizmet etmek durumundayız." diye konuştu.

Programın ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları Sorumlusu Hacer Ay, TDV Kayseri Şubesi Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Abdülaziz Öztürk, TDV Eğitim Koordinatörü Şenol Bülbül, kadın kolları üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan