Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri bünyesinde din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için binlerce hatim okundu.

Valilik ve diğer kurumlarla iş birliği içerisinde organize edilen programlarda, şehitler için okunan binlerce hatm-i şerifin duası yapıldı.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğünce düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri, "Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" töreni ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz coşkusu

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı" saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven'in yaptığı dua ile devam etti.

İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, ilahi ve kasideler seslendirdi.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise ülke genelindeki 90 bini aşkın camide olduğu gibi Kayseri’deki tüm camilerden ve Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan sahneden salâ sesleri yükseldi.

Hunat Camii’nde hatim ve Mevlid-i Şerif programı

Kayseri İl Müftülüğünce "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri çerçevesinde Hunat Camii’nde hatim ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Din görevlileri şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavet etti, Mevlid-i Şerif okudu.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in duasını yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan