Diyanet İşleri Başkanlığınca dinî yükseköğrenim gören personele yönelik Başkanlığın görev alanıyla ilgili konularda bilgi seviyesini artırmak, uzmanlaşmayı sağlamak ve Başkanlığın yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak amacıyla hizmet içi eğitim ihtisas kursları düzenleniyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 17. Dönem İhtisas Kursu'na katılan kursiyerler, eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılında mezun olan kursiyerler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende 17. Dönem mezunlarına hitap eden Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan, şunları kaydetti:

“Vasıtaları, vesileleri gaye haline getirmeyin, bulunduğunuz mevkiler, makamlar gaye değil vesiledir. Gayemiz Yüce Allah’ın dinine hizmet etmektir. Devletinize, kurumunuza karşı aidiyetinizi ve görev bilincinizi unutmayın. Önce Devletimizin sonra Diyanet işleri Başkanlığının sizlere sunmuş olduğu bu imkanlar sayesinde eğitim aldınız. Al-dığınız bu eğitim ile önce ülkenize sonra da tüm İslam alemine karşı sorumlusunuz. Durağan olmayın, sürekli kendinizi geliştirin, alanınızla ilgili akademik çalışmalar yapın, bu çalışmalarla kendinizi dinç ve diri tutun. Yoksa kendinizi tekrar edersiniz. Mezun olan arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum.”

Kursiyerler adına 17.dönem kursiyeri Müslüm Kılıç ve Eğitim Görevlileri adına Eğitim Görevlisi Mehmet Köse birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından 17. Dönemde mezun olan 15 kursiyere belgeleri eğitim görevlileri tarafından takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan