Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde, “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla sürdürülen yardım kampanyasına destek artarak devam ediyor.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü ile TDV Kayseri Şubesince “Yükümüz Kardeşlik” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle 7 tır dolusu insani yardım malzemesi temin edildi.

Yardım malzemelerini taşıyan tırlar, düzenlenen törenin ardından Suriye'ye uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sayın Mehmet Fatih Karaca, "Kayseri'de çok güzel bir iyilik hareketi var. Kısa süre önce gittiğim İdlib'de, Türkiye Diyanet Vakfımızın oradaki ihtiyaç sahiplerine yapmış olduğu organizasyonu, yardımları, iyilikleri bizzat yerinde gördüm. Gerçekten Vakfımızla gurur duymamız gerekiyor. Yeryüzünde iyilik olsun diye yola çıkan bu insanlar, dünyanın dört bir yanında iyiliği egemen kılmak için canla başla çalışıyor." dedi.

Kayseri İl Müftüsü ve TDV Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Şahin Güven ise "Suriye’deki muhacir kardeşlerimizi unutmadık. Her ay olduğu gibi bu ay da yardımlarımızı yola çıkarıyoruz. Özellikle askerlerimizin terörden temizlemiş olduğu El-Bab, Celabrus, Azez, Afrin ve İdlib’de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize her ay Kayseri'den yardım gönderiyoruz. Hayırseverlerimizin yardımlarını ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk’ün yaptığı duanın ardından yardımları taşıyan tırlar, Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.

Düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan