Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen; “Yolumuz İyilik Olsun” kampanyası kapsamında, Kayseri Müftülüğü koordinesinde “Yükümüz Kardeşlik” sloganıyla ve hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemelerinin bulunduğu 11 tır, düzenlenen törenle Suriye’ ye uğurlandı. 

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye gönderilecek olan 11 tır yardım ile birlikte toplam yardım tırları sayısının 626’ya ulaştığını belirtti.

Müftü Güven şöyle devam etti:

“Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak bizler 2016 yılından bu tarafa 4 yılı aşkın bir süre içerisinde neredeyse her ay Kayseri’den yardım tırlarını, sınır ötesindeki kamplarda bulunan kardeşlerimizin ihtiyacı için gönderiyoruz. Bugün, Ramazan ayı olması sebebiyle yardım malzemesi taşıyan tırlarımızı yola çıkaracağız. 4 tırımızı geçtiğimiz Pazar günü ulaştırdık. Bu 7 tır ile birlikte 11 tır yardımı bölge insanına ulaştırmış olacağız. Bu yardımlarımız da özellikle sınır ötesindeki kamplarda bulunan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için Türkiye Diyanet Vakfımızın bölgede oluşturduğu fırınlar, mutfaklar ve depolara dağıtılacak inşallah. 

Bundan önceki tırlarımızın sayısı 615 idi. Bu tırlarla birlikte 4 yıldır gönderdiğimiz yardım tırlarımızın sayısı 626’ya çıkmış oluyor. Kayserili hayırseverlerimize bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Koronavirüs günlerinde ülkemizin bütün dünyada olduğu gibi koronavirüs ile mücadele etmiş olduğu, fabrikalarımızın çalışmalarını yarıya belki de üçte birine indirdikleri bir zaman diliminde dahi Kayserili hayırseverlerimiz, sınırımızın hemen yanı başındaki komşularımızın ihtiyaçların gidermek için bizlere böylesine yardımları ulaştırıyorlar. Bizler de bölge insanımızın ihtiyaçlarını gidermek için bu yardımları yola çıkarıyoruz. Ramazan ayı münasebetiyle İl ve ilçelerimizde bizler yardım faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gideriyoruz. Binlerce yetimin, öksüzün bayramlıklarını alıyoruz. Aynı zamanda evlerinde ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz özellikle de gıda kolilerini hazırlayıp kendilerine takdim ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.’’

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen törenin ardından yardım tırları dualarla Suriye’ye uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan