Özhaseki, Mustafa Çelik'le birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda Bürüngüz Camii yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından kurulan kurban bağışı standına gelerek hem kendisi hem de eşi Neşe Özhaseki adına birer kurban bağışında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Çelik de kendi adına kurban bağışladı.

Bağışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban bağışı faaliyetinin çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ve Türk halkının her dönemde mazlumlara kucak açtığını vurgulayan Özhaseki, "Ülke olarak her dönemde yurt dışındaki kardeşlerimize destek olmaya çalıştık. En büyük desteği veren de yine bizim ülkemiz. Bu millet zamanında sahtekar vakıflara, kendini hoca diye tanıtan sahtekarlara kanarak binlerce kurban verdi ve bundan da ağzı çok yandı. Burada böyle bir sıkıntı yok. Bu işi en önemli kurumlarımızdan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yürütüyor. Kurbanlarımızı gönül rahatlığıyla veriyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de, "Hayırseverler şehri Kayseri'mizin 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' şiarıyla yola çıkan Türkiye Diyanet Vakfı kurban bağış kampanyasına yoğun destek verdiğini görmekteyiz. Bizler de bu hayırlı işe destek vermek ve kurbanımızı bağışlamak için buradayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet yolu ile yurt içi ve yurt dışına kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız için kurulan standlarımız Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii, Hunat Camii, Camii Kebir ve Sivas Caddesi üzerinde İl Müftülüğü önünde bulunmaktadır.
 

Editör: Mehmet Çalışkan