Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencileri motive etmek amacıyla Kız Kur’an Kursu öğrencileri arası “Hafızlık Yarışması’nın Bölge Finali” gerçekleştirildi.

Kayseri İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen bölge finalinde, illerinde birinci olan hafızlar bölge birinciliği için ter döktü.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe’nin başkanlığında Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ve Uzman Vaiz Dr. Cansever Dokuz’dan oluşan komisyon değerlendirmesi sonucu yarışmaya Aksaray’ı temsilen katılan Eskil İlçe Müftülüğüne bağlı Uzunlar Kız Kur’an Kursu öğrencisi Tuğba Sanlav bölge birincisi oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden İl Müftü Vekili Mehmet İzci, “Ev sahibi olarak bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bizler ev sahibi olmaktan çok mutluyuz. Bu yavrularımız bizim gönlümüzün ve başımızın tacıdır. Hepsi birinci ve hepsi bir inci diyoruz. Çocuklarımız için bir hedef koymalıyız. Şu anda zaman tebliğ değil temsil zamanıdır. Çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız. Eylemlerimizle söylemlerimiz birbirini tutmalı. Eğer bu çocuklarımız hafız olduktan sonra ileriye yönelik din gönüllüsü olmak istiyorlarsa bunda siz değerli din gönüllülerimizin katkısı vardır. Olmak istemiyorlarsa da bunda yine bizim etkimiz vardır. Birinci olamayan çocuklarımız da yarışın devam ettiğini unutmamalı ve daha çok çalışmalıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan öğrenciler İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan