Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık Yarışması Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Kayseri İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bölge finalinde, illerinde birinci olan hafızlar bölge birinciliği için ter döktü.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe’nin başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat ve Uzman Vaiz Dr. Cansever Dokuz’dan oluşan komisyon değerlendirmesi sonucu yarışmaya Konya’yı temsilen katılan Meram İlçe Müftülüğüne bağlı Çayırbağı Kur’an Kursu öğrencisi Hasan İlimler bölge birincisi oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden İl Müftü Vekili Mehmet İzci, “Öncelikle bu öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hocalarımız gayretleriyle, teşvikleriyle, birçok sıkıntılara katlanarak öğrencilerimizi yetiştirdiler. Ailelerine de teşekkür ediyorum. Çünkü aile, hoca ve öğrenci birlikte bu işin üstesinden geliniyor. Ben ailelerin çocuklarına özveriyle böyle bir imkan hazırladıklarını düşünüyorum. Yarışmaya katılan bütün yavrularımızı kutluyorum. Benim gözümde hepsi birinci, hafız olan herkes birincidir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan öğrenciler İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan