Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Yolumuz İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi koordinesinde "Yükümüz Kardeşlik" sloganıyla 6 tır dolusu insani yardım malzemesi hazırlandı.

Kayseri İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımlar, düzenlenen törenle Suriye’ye uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, şunları kaydetti: 

"Şimdi Yaraları Sarma Zamanı, Halep’te İnsanlık Ölmesin, Yükümüz Kardeşlik ve Yolun İyilik Olsun kampanyaları ile Kayseri'mizden Mart 2016’dan bugüne kadar hayırseverlerimizin yardım ve katkılarıyla 626 tır yardım malzemesini Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak ve ihtiyaçlarını gidermek için bölgeye gönderdik. 24 Ağustos 2020 tarihinde gönderdiğimiz 4 tır un ve bugün göndereceğimiz 2 tır un ile beraber toplamda 6 tırdan oluşan yardım malzemelerini Allah’ın izniyle göndermiş oluyoruz. Allah bütün hayırseverlerimizden razı olsun." dedi.

Kayseri halkının yardımsever olduğunu belirten İzci, "Şu anda da koronavirüs dolayısıyla belki işleri eskisi kadar iyi olmamasına rağmen, 'Hocam, biz de elimizde ne varsa onlardan vermek istiyoruz.' diyorlar. Bize getirdikleri emanetleri biz yerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Cenab-ı Hakk inşallah vermiş olduklarını fazlasıyla kendilerine tekrar döndürsün." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen törende, konuşmaların ardından yardım tırları dualarla Suriye’ye uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan