Kayseri Şehit Mustafa Sezgin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhittin Aydoğan ve öğrenciler, Kayseri İl Müftülüğünü ziyaret ederek harçlıkları ile biriktirdikleri 7.100 TL tutarındaki yardımı, Yemenli kardeşlerine ulaştırmak üzere İl Müftüsü ve TDV Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Şahin Güven’e teslim etti.

Şehit Mustafa Sezgin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhittin Aydoğan, “Şehit Mustafa Sezgin Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ve Hafızlık Okulu olarak Yemenli kardeşlerimize sessiz kalmamak adına çocuklarımız böyle bir teklifle hocalarına gelmişler, onlar da bana ilettiler. Biz de okulumuzda uygun mekânlarda bu kermesin düzenlenmesini sağladık. Çok şükür çocuklarımız kısa sürede belli bir miktar para topladılar. Ve bunu güvenilir bir kuruluş aracılığıyla göndermek istediklerini söylediler. Biz de Türkiye Diyanet Vakfımız kanalıyla bunu göndermek istedik. Gerçekten İslam coğrafyasında sadece Yemen değil birçok yerde yaralar kanıyor, acılar var. Okulumuz akademik olarak da çok yüksek derecede eğitim ve öğretim veriyor. Bunun yanında çocuklarımız imam hatip, yardım ve vicdan kültürünü elde etsinler diye bu tür faaliyetler de yapıyoruz. Çocuklarımız da bu faaliyetlerde aktif olarak yer alıyorlar. Bir taraftan fen liseleriyle yarışırken diğer taraftan da bu tür insani boyutu da ihmal etmiyorlar.” dedi.

İmam hatipli öğrencileri kabul eden İl Müftüsü ve TDV Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Şahin Güven ise şunları kaydetti:

“İmam hatipli olmak, önemli bir bilinç elde etmek anlamında güzel bir imkândır. Yani sizlerin imam hatip nesli olarak arkadaşlıklarınız, dostluklarınız, ahlaki ilişkileriniz daha da iyi olmalı.

“Yemenliler bizim Müslüman kardeşlerimiz”

Bugün buraya okulunuzu ve arkadaşlarınızı temsilen geldiniz. Yemen'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Oradaki iç karışıklıklar ve bölge ülkelerinin müdahaleleri sebebiyle Yemen'de bir iç savaş var. Yerinden yurdundan edilen milyonlarca insan var. Yemen'deki kişilerden bize ne diyemeyiz. Onlar da bizim Müslüman kardeşlerimiz. Komşusu aç yatarken bizim tok yatmamız uygun değildir. Dünya küçük bir köydür ve herkes birbirinin komşusudur artık. Bizler ülkemiz insanı ile birlikte mazlumlara, mağdurlara, muhtaçlara yardım ediyoruz elhamdülillah. İlkokul, ortaokul, üniversite talebelerimizden, ev hanımlarından, iş adamlarından ve sanayicilerden gelenler oluyor. Şu anda 1 milyon TL'yi geçtik. Bu miktar sadece Kayseri'den toplandı.

“Her on dakikada bir açlıktan ölen evlatlarımız var”

Sizin göndereceğiniz küçük miktarlar belki de orada sizin gibi bir arkadaşınızın, adını bilmediğiniz ama Müslüman olan bir kardeşinizin üzerine giysi olacak, karnını doyuracak bir ekmek olacak. Çünkü her on dakikada bir yetersiz beslenmeden dolayı vefat eden evlatlarımız var orada. Biz sorumluyuz. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için gayret göstermeliyiz. Türkiye Diyanet Vakfımızın elemanları buradan gönderdiğimiz yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar.”

Müftü Güven, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan