Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “2019 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, il müftü yardımcıları ve merkez ilçe müftüleri Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulundular.

Vatandaşları bilgilendirmek ve kurban bağışlarını kabul etmek amacıyla İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesince Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii önünde açılan Kurban Tanıtım Standı’nı ziyaret eden İl Müftüsü, yardımcıları ve ilçe müftüleri, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla yola çıkan Türkiye Diyanet Vakfına vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundular.

Burada kısa bir açıklama yapan İl Müftüsü Şahin Güven, şunları kaydetti:

“Yurt içinde ve millet varlığımızın bulunduğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Türkiye Diyanet Vakfımızın ulaşabildiği her yerde vekâlet yoluyla kurban bağışımız devam ediyor. Kayseri’mizde de iki hafta önce başlatmış olduğumuz vekâlet yoluyla kurban bağışında çok iyi bir noktadayız. Şu anda bize gelen Türkiye’de iller bazında elden toplamış olduğumuz vekâlet yoluyla kurban bağışlarımızda birinci sıradayız. Kayseri’miz hayırsever bir şehir olarak kurban bağışında da bizleri yalnız bırakmadı. Bundan dolayı bizler Kayseri halkına teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu gün burada sadece halkımızın vekâlet yoluyla kurbanını almadığımızı, aynı zamanda il müftülerimiz ve ilçe müftülerimiz ile il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan personelimizin de aynı şekilde bu kurban bağış kampanyasına destek verdiklerini görüyoruz. Türkiye Diyanet Vakfımızın bu yıl yurt içinde kesilecek olan vekâlet yoluyla kurban bağışları kişi başı 890 TL, yurt dışı bağışları ise 725 TL’dir.”

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in kurban bağışının ardından İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci ve Fatma Feyza Güner, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ve Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek de Türkiye Diyanet Vakfına vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundular.

Türkiye Diyanet Vakfına vekâlet yolu ile kurban bağışında bulunmak isteyen Kayserili vatandaşlar için kurulan tanıtım stantları; Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii, Hunat Camii, Camii Kebir ve Sivas Caddesi üzerinde hizmet vermeye devam ediyor.

Editör: Mehmet Çalışkan