Kayseri İl Müftülüğü, ibadete elverişsiz olan camilerde hayırseverlerin desteği ile yenileme çalışması yürütüyor.

Bu kapsamda Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Çukur Camii’nin yıkılarak yeniden inşa edilmesi amacıyla Müftülük ve hayırseverler arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamıda eski cami yıkılarak yerine 800 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Selçuklu mimarisinde yeni bir cami inşa edilecek.

İl Müftülüğünde düzenlenen protokol töreninde konuşan Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven hayırseverlere teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Kayseri'deki camiler, Kur’an kursları, okullar hatta birçok sağlık ocağı hayırseverlerimiz tarafından yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir. Şu anda 30’un üzerinde cami ve Kur’an kursu inşaatımız devam ediyor. Bunlardan sadece 2 tanesi dernekler vasıtasıyla yapılıyor. Hayırseverlerimiz, tepeden tırnağa inşaatını yapıp hizmete sunuyor. Asıl olan da budur. Özellikle son 10-15 yıldır çok fazla yeni konut oluştu. Bu konutların oluştuğu yerlerde camilere ihtiyaç var. Aynı zamanda bir de Kayseri'de şu anda kentsel dönüşüm sebebiyle de camilerimiz yenileniyor. Şimdi Çukur Camii de bu anlamda en eski camilerimizden birisi. Etrafında iş yerleri var, özellikle cuma günleri çok fazla kalabalık olan bir cami. Bu sebeple yeniden inşası hem bizim açımızdan hem de halkımız açısından gayet güzel bir adım. İnşallah hızlı bir şekilde camimizi yenileriz. Kayseri'mizin belki de en merkezindeki camilerinden bir tanesini yeniden hizmete sunmuş oluruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun."

Çukur Camii’nin yenilenmesi için merhum babalarının girişimlerde bulunduğunu ancak ömrünün yetmediğini kaydeden hayırsever aile ise Çukur Camii’nin inşasını kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirterek destek olanlara teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından "Çukur Camii Yenileme Protokolü" taraflarca imzalandı.

Editör: Mehmet Çalışkan