Kayseri Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından hazırlanan proje kapsamında, Taşçıoğlu Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya gelen İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin  Güven, “Hafızlık Eğitimi ve Hafız Olmanın Önemi” bağlığı altında öğrencilerle sohbet etti.

Müftü Güven şunları söyledi:

"Hafızlık, küçük yaşlarda yapılan ama faydasını gelecekte görebileceğiniz önemli bir yatırımdır. Aileleriniz sizleri buraya hafızlık yapın diye gönderdi. Buraya farklı köylerden ve farklı illerden hafızlık yapmaya geldiniz. Kur’an’ı Kerim’e inanan müminler olarak Kur’an’a aşık olmalıyız. Allah biz müminlerin tamamına, bu dünya hayatında hükümlerini yaşayalım diye bir kitap gönderdi. O'nun adı Kur’an-ı Kerim’dir. Ezberlediğiniz bütün ayetlerin bir anlamı var ve bunların yaşadığımız hayatla bir ilişkisi var. Sadece ibadet hayatı değil, giyim kuşamımızdan tutun da anne babamıza saygıya, kardeşler arasındaki diyaloğa, sokakta yürürken neler yapmamız gerektiğine ve aynı zamanda birbirimizle nasıl bir diyalog kurmamız gerektiğine varıncaya kadar Kur’an-ı Kerim’de ve onun açıklaması olan Hadis-i Şerif'lerde bir hayat tarzı görüyoruz. Onun için ezberlediğiniz bu Kur’an, aslında insanlığın hidayeti için Allah tarafından gönderilmiş olan ilahi bir kitaptır. 

Sizler hafızlığınızı tamamladıktan sonra burada kalmayacaksınız. Hafızlık bir başlangıçtır. Burada derslerinizi yaparken 'Bu gün ders vermezsem ben kardayım.” diye düşünüyor olabilirsiniz. Oysa dersinizi vermediğiniz zaman zarardasınız, hafızlığınız bir gün daha geç bitecek demektir bu.

Tabi hafızlık yapmakla da iş bitmiyor, öğrenip ezberlediğimiz Kur’an’ı bir de anlamamız gerekiyor. Bunun için Arapçayı bilmemiz gerekir. Hepinizin ilahiyatta bir öğrenci olmasını isterim. Hafızlarımızın Diyanet'te görev yapmasını ya da Milli Eğitim'de Kur’an’ı Kerim ve Arapça derslerine giren birer öğretmen olmasını isterim. Bunun için, sizler hafızlıktan sonra Kur’an’ı anlama eğitimi dediğimiz Arapça altyapı derslerini alıp, ondan sonra da onu öğrenmeye çalışarak hayatınıza aktarmaya çalışacaksınız. Bununla birlikte inşallah imam hatibi bitirdikten sonra ilahiyat eğitimi alıp böylece ülkemize, memleketimize, milletimize hizmet edeceksiniz.

Zamanınız bol, bu zamanı değerlendirin. Bunu yaparken de hem Allah kelamını kalbinize nakşedin, hem hafız olun, hem de Kur’an’ın ahlak ve ahkâmının muhafızı olun. Yüce Mevla sizleri başarılı kılsın, Kur’an’ın hizmetkârı eylesin inşallah.”

Öğrencilerle buluşmasının ardından İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Taşçıoğlu Kur’an Kursu öğreticilerinden kursun işleyişi, öğrencilerin durumu ve halkın kursa olan ilgisi hakkında bilgi aldı. 


  

Editör: Mehmet Çalışkan