Kayseri İl Müftülüğü, Hacılar Belediyesi, ve hayırsever Baktır ailesi arasındaki protokol çerçevesinde Hacılar ilçesi Akyazı Mahallesi'nde Fatma Baktır Kur’an Kursu’nun yapımı için imzalar atıldı.

Protokol İmza Töreni'nde konuşan Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kayseri'ye yaklaşık 6 ay önce geldiğini belirterek "Burada gözlemlediğim en önemli unsurlardan bir tanesi hayırsever insanların çok fazla olması. Dolayısıyla hem camilerimiz hem de Kur'an kurslarımız hayırseverlerin katkılarıyla yapıldı. Yapılmaya devam ediyor. Ben Baktır ailesine teşekkür ediyorum. Bu bölgemizde Kur'an kursuna ihtiyaç vardı, burası önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak. Cenabıhak kabul eylesin." dedi. 

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan ise "Fatma Baktır Kur’an Kursu mahallemizin hali hazırda ihtiyaçlarını karşılayan tesisin yeterli olmaması noktasından yola çıkılarak hareket edilmiş ve mahallemizden gelen hanım kardeşlerimizin talepleri üzerine değerlendirdiğimiz ve mülkiyeti bize ait bir alan üzerinde Kur'an kursunu Baktır Ailesi inşallah başlayıp tamamlayacak. Ben emeklerinden dolayı Baktır Ailesine çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin." ifadelerini kaydetti.

Hayırsever Hacı Ali Baktır da "Hacılar doğduğumuz büyüdüğümüz yer. Biz Hacılar’dan kopamayız. Onun için aile olarak buraya her zaman için yatırımlarımıza devam edeceğiz. İnşallah Kur'an kursu yaptırdığımız bölgemiz yavrularımız ve mahalle halkı buradan en iyi şekilde faydalanacak. İnşallah burası bizim memleketimiz, ilçemiz adına faydalı bir yer olur. Bu bağlamda Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’a ve İl Müftüsü Yusuf Akkuş’a verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından taraflarca Fatma Baktır Kur’an Kursu’nun yapımına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan