Melikgazi İlçe Müftülüğü rehberliğinde Belediye ve hayırsever iş birliği ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kampüsü içerisinde yapımı tamamlanan Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii dualarla ibadete açıldı.

Program Cuma namazı öncesi Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı'nın vaaz-ü nasihatte bulunması ile başladı. Daha sonra Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut tarafından Cuma hutbesinin okunması ve akabinde Cuma namazının kıldırılması ile törene geçildi.

Tören Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii İmam Hatibi Fatih Demirkoparan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Bugün çok özel bir gün. İnsanlar bu dünyadan gittikten sonra kazançlarının sadece mirasçılarına kalmasını istemezler. Derler ki bir kısmı da bizimle beraber gelsin. Dolayısıyla böyle bir Sadaka-i cariye inşa ederler. Bu camiyi yaptıran hayırseverlerimiz de böyle düşünmüşler. Camimizi yaptıran hayırseverlerimiz Hacı Bayram Sanık ve evlatlarına şükranlarımı iletiyorum. Camimizin buraya yapılmasında emeği geçen başta Rektörümüze, Belediye Başkanımıza, Müftümüze, mimarı, mühendisi ve inşa edenlerin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah Teala hayırlarını kabul buyursun. Karşılayacağımız Ramazan Bayramımız mübarek olsun.” dedi.

Protokol konuşmaları sonrası İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Akkuş tarafından Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii’nin yapımında emeği geçen Hayırsever Hacı Bayram Sanık’a Türkiye Diyanet Vakfı adına teşekkür belgesi verildi.

Daha sonra Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Güven tarafından yapılan duanın ardından protokol tarafından Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii’nin açılış kurdelesi kesildi.

Editör: Mehmet Çalışkan