Kayseri Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı konferanslara Kayseri halkının ilgisi yoğundu.

Kayseri İl Müftülüğü ile Melikgazi ve Kocasinan ilçe müftülükleri iş birliğinde düzenlenen programlar Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

Melikgazi İlçe Müftülüğünce düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat: “Bizim ecdadımız Peygamberimize olan sevgisini her fırsatta ortaya koymuştur. Geçmişte uçaklarla Mekke’ye, Medine’ye gitmek mümkün değildi. Gidemeyenler ‘saba’ rüzgârıyla iki Harameyne, Peygamberimizin (s.a.s.) ravzasına selam gönderirlerdi. II. Abdulhamit, bu şerefli ve aziz milletin Peygamberimizle bağı kesilmesin, kıyamete kadar devam etsin diye İstanbul’dan Medine’ye tren hattı döşetti.” ifadelerini kullandı.

Programlar kapsamında “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı konferans veren Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, konuşmalarında şunları vurguladı:

“Bugünü vesile bilerek Peygamberimizi (s.a.s.) anlamaya, onun getirmiş olduğu hayat düsturlarını kendimize rehber edinmeye çalışıyoruz. Kısacası onun ahlakıyla ahlaklanmak, onun gibi yaşamak için çaba ve gayret gösteriyoruz. 

“Gençler ümitleriyle, ihtiyarlar hatıralarıyla yaşarlar”

Peygamberimizin (s.a.s.) insanları İslam’a davet etmeye başlamasıyla birlikte kendisine ilk iman eden kadın ve erkekler neredeyse hep gençlerden oluşuyordu. Çünkü gençler yeni fikirlere, yeni düşüncelere açıktırlar. Aynı zamanda heyecanlıdırlar ve bu hayatta bir şey yapmak isterler. Gençler kendilerini ispat etmek isterler. Onun için de kendilerine fırsat verilmesini beklerler. İhtiyarlar olanı muhafaza etme derdindedirler. Neyi yaşıyorsa onu muhafaza etme durumundadırlar. Onun için atalarımız şöyle söylemiştir: ‘Gençler ümitleriyle, ihtiyarlar hatıralarıyla yaşarlar.’ Gençler ümitli ve bir şeyler yapmak istiyorlar. Ya da toplumda iyi gitmeyen şeyleri gördükleri zaman bunlara itiraz edebiliyorlar. 

“Gençler ümidimiz ve istikbalimizdir”

Gençleri hep sorunları ve problemleriyle anıyoruz. Gençlik deyince aklımıza sorunlar ve problemler geliyor. Bu yanlış bir durumdur. Evet, sorunlu ve problemli gençlerimiz var. Ama unutmayalım, 15 Temmuz gecesinde tankların altına yatan da bu gençlerimizdi elhamdülillah. O gece alanları dolduran yüz binlerin büyük bir kısmı, hangi fikirden ve hangi görüşten olursa olsun bu gençlerdi.”

Konferansların ardından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında lise ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Kayseri İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri iş birliğinde düzenlenen konferanslara, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, belediye başkanları, ilçe müftüleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Programların ardından katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığınca haftaya özel hazırlanan “Hz. Peygamber ve Gençlik” adlı kitap hediye edildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan