Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ‘‘Peygamberimiz ve Çocuk’’ temasıyla ülke genelinde devam eden Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Kayseri'de "Fidan Dikme Etkinliği" düzenlendi.

İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında din görevlileri ile Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, Ali Dağı eteklerinde fidan dikti.

Fidan Dikme Etkinliği'nin gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, etkinlik kapsamında uluslararası öğrenciler ve Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelerek yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Öte yandan "Uluslararası İmam Hatip Programı (UİP)" kapsamında Kayseri Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören ve 11 Ekim 2018 tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat eden Nijeryalı Abdulfathi Olamigoke unutulmadı.

İl Müftüsü Güven tarafından Nijeryalı Abdulfathi Olamigoke'nin adı isimliğe yazılarak dikilen bir fidanın üzerine asıldı.

Fidan Dikme Etkinliği'ne İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, uluslararası lise ve İlahiyat öğrencileri, Kur'an kursu öğrencileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan