Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri Müftülüğünce düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması’nda üçüncü olan görme engelli Beyza Nur Özüdok’a, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven Braille alfabesi ile yazılmış Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde görme engellilere yönelik ‘Umre Ödüllü Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması’ düzenlendiğini hatırlatan Müftü Güven, şöyle devam etti:

“Bu yarışmaya giren öğrencilerimizden birisi de Beyzanur Özüdok kızımızdır. Kendisi Necdet Taş Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisidir. Aynı zamanda görme engellilere yönelik Kur’an-ı Kerim eğitimi verilen Silver Ku’ran Kursu’nda öğrenci. Gerçekten çok gayretli. Kur’an-ı Kerim eğitimine devam ettiğinden ihtiyacı olan Braille alfabesi ile hazırlanan Kur’an-ı Kerim’i kendisine hediye ediyoruz. Hem daha güzel bir şekilde Kur’an okumasını öğrenecek, hem okumasını geliştirecek, hem de bundan sonraki süreçte Kur’an-ı Kerim’den bir takım surelerin ezberine devam edecek inşallah.

Şehrimizde ne kadar görme, işitme engelli kardeşimiz bizden Kur’an-ı Kerim öğretmemizi isterse, onlara Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğretmeye her zaman hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum.”

“İlmihal Okuma ve 40 Hadis Ezber Yarışması”

Öte yandan Kayseri Melikgazi İlçe Müftülüğünce 'İlmihal Okuma ve 40 Hadis Ezber Yarışması' düzenlendi.

Melikgazi Belediyesi Hisarcık Konferans Salonu’nda yapılan ödül törenine Hisarcık’ta ikamet eden hanımlar katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat şunları kaydetti:

“Peygamberimiz’den (s.a.s.) bahsetmeden, onu anmadan ve onun yolunda olmadan muhabbetten bir şey hâsıl olmaz. Peygamberimizi (s.a.s.) seveceğiz, tanıyacağız, tanıtacağız.

Cenab-ı Hakk ailemizi korumamızı emrediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız Mevlid-i Nebi Haftası temasını ‘Peygamberimiz ve Aile’ olarak belirledi. Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: ‘Ey İman edenler! Kendi nefsinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennemden koruyunuz.’ Âlimler ve müfessirler diyorlar ki, ‘koruyunuz’ demek, ‘onlara dinlerini ve İslam ahlakını öğretiniz’ anlamındadır. İşte yetişkin bayan kardeşlerimiz arasında bir ilmihal yarışması yaptık. İşte bu kardeşlerimiz Allah’ın bu emrini yerine getirebilmek için ve evlatlarına değerli bilgiler sunabilmek için bunun en güzel örneğini ortaya koydular. Yarışmaya katılan tüm kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk mükâfatlarını inşallah ahirette daha da fazla verecektir. Bu dünyadaki ödüller sembolik ödüllerdir.”

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise yarışmayı düzenleyen din görevlilerine ve maddi destek olan hayırseverlere teşekkür ederek; “Yarışmada birinci olan Zehra Hanım’ı 15 günlük umre ile ödüllendiriyoruz.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan