Gençlerin ibadetlere katılımını teşvik etmek amacıyla Kayseri  Müftülüğü tarafından Hunat Camii’nde “Gençlik Huzur’da Buluşuyor” programının otuzsekizincisi Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in katılımıyla düzenlendi.

Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği programada sabah namazı sonrası yaptığı sohbette, Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, dünya hayatının geçiciliğine ve bir imtihan olduğuna vurgu yaptı.

“Dünyada kalış amacımız Rabbimizin rızasını kazanmaktır”


İşliyen: “Efendimiz (s.a.s.) sabah namazından bahsederken 'İki serinlik namazını kılan ve devam eden kimse cennete girer.' buyuruyor. Rabbim bu müjdeye nail olabilmeyi bizlere, evlatlarımıza lütfeylesin. Bizi ve çocuklarımızı namazı ikame edenlerden eylesin. Bizi ve çocuklarımızı haramdan uzak duranlardan eylesin. Bizi ve çocuklarımızı rızasını arayan ve rızasına kavuşanlardan eylesin. Sabahleyin sabah namazının farzından önce kılmış olduğumuz iki rekâtlık sünnet, dünya ve dünyanın içindeki her şeyden daha hayırlıdır. Allah Teâlâ katında kıymetli olanlara değer vererek, yatırım yaparak, rızasını bularak yaşayabilmeyi cümlemize nasip eylesin.” dedi.

Kıyamet gününün dehşetine değinen İşliyen, “Marifet, bütün gizliliklerin açığa döküldüğü, insana hiçbir yardımcının ve kuvvetin yardım ve destek veremeyeceği günde yüzümüzün akıyla Rabbimizin huzuruna utanmadan, sıkılmadan çıkabilmektir.” dedi.

İşliyen sözlerini, “Allah Rasulü (s.a.s.) şöyle buyuruyor: 'İkindi namazını kasten kaçıran kimse, ikindi namazını terk eden kimse bütün ailesini ve malını kaybetmiş gibidir.' Dünyada kalış amacımız Rabbimizin rızasını kazanmaktır.” şeklinde sürdürdü.

Namazın önemi ve meleklerin şahitliğina değinen Başkan yardımcısı İşliyen, “Her gün sabah namazı vakti gece melekleri gider, gündüz melekleri nöbeti devralır. İkindi namazı vakti de gündüz melekleri gider, gece melekleri nöbeti devralır. Her nöbet değişiminden sonra onlardan daha iyi bilmesine rağmen Rabbimiz, huzuruna çıkan meleklere sorar. 'Kullarımı nasıl bıraktınız? Siz nöbeti devredince kullarım ne yapıyorlardı?' Ve meleklerin şahitliği şöyle olur: 'Ya Rabb; biz onları bıraktığımız zaman namaz kılıyorlardı.' Allah Teâlâ, meleklerin hakkında bu şekilde şahitlik yaptığı bir hayatı yaşamayı bizlere nasip eylesin.” dedi.

İşliyen sözlerini şu dualarla tamamladı: “Cenab-ı Allah canlarımız tenlerimizde emanet olarak kaldığı sürece bizi camiden, ibadetten, zikirden, kendisine kulluktan ayrı ve mahrum bırakmasın. Rızasını arayan, rızasını bulan, razı olduğu kulları olarak huzuruna varan, razı ve memnun olduğu kullarıyla birlikte haşrolup cennetiyle, cemaliyle müşerref olan salih kullarının arasına katılabilmeyi bizlere nasip eylesin.”

Başkan Yardımcısı İşliyen’in sohbeti sonrası program, tesbihat ve dualarla devam etti. Program sonrası cami çıkışında Melikgazi Belediyesinin katkılarıyla cemaate çorba ikramı yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan