Kayseri İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 'Dinimi Öğreniyorum, Sporumu Yapıyorum' projesi’ kapsamında okullar arası tekvando müsabakası düzenlendi.

Müsabakalarda madalya kazanan öğrenciler, Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sporcu öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Müftüsü Güven; "Dinimi Öğreniyorum, Sporumu Yapıyorum' projesi kapsamında Kur’an kurslarına giden ve dini eğitim alan öğrencilere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Müftülüğümüz çeşitli faaliyetler düzenlemektedir." dedi.

Müftü Güven; "‘Kur’an kurslarının tanıtılması, Kur’an öğretimine ilgi ve sempatinin yaygınlaştırılması ve canlı tutulması amacıyla kurs saatleri dışında öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun olarak öğreticiler gözetiminde gerekli önlemler alınarak sportif faaliyetler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Camilerimiz herkesin ortak paydası, herkesin buluşma noktası olmalıdır

"Bizim camilerimiz gençlerle, sizin gibi hayata yeni adım atan evlatlarımızla buluşma yeridir." diyen Güven; "Camilerimiz genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle herkesin ortak paydası, herkesin buluşma noktası olmalıdır. Camilerimizde cami-gençlik kollarımız var. Cami gençlik kollarımızla, gençlerimizle diyalog kurmaya çalışıyoruz. Bu projenin ortaya çıkması ve uygulanmasında emeği geçen başta Tekvando Antrenörü Salih Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İl Müftüsü Güven, ziyaretleri anısına tekvandocu öğrencilere Kur’an-ı Kerim ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitapları ve Diyanet dergileri hediye etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan