Diyanet İşleri Başkanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol neticesinde hayata geçirilen "Çevreme DuyarlıyımDeğerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Develi'de "Kültür Şenliği" düzenlendi.

Milli, manevi ve kültürel değerleri yansıtan oyunların oynandığı şenliğe dair açıklamalarda bulunan Develi Müftüsü Emin Patan, "Devletimizin üç kurumu arasında imzalanan protokol gereği başlatılan bu projeyi Develi ilçemizde en güzel şekilde kurumlar arası iş birliği halinde uyguladık. Düzenlediğimiz 'Yıl Sonu Kültür Şenliği Programı' ile projenin bu yılki kısmını tamamladık. Etkinlik sonunda öğrencilerle birlikte mesire alanında mıntıka temizliği yaparak gençlerimizin değerlerinin yanında çevre temizliği konusunda da gereken ilgi ve alakayı gösterdiklerine şahit olduk." dedi.

Projenin, Mehmet Akif Ersoy ve Pembe Cesarettin Kocatürk ortaokullarında yürütüldüğünü hatırlatan Müftü Patan, "Proje kapsamında yapılan etkinliklere Develi Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi olarak her türlü katkıyı sunduk. Gençlik Merkezimizde öğrenci ve velilere yönelik sohbetler, iftar programları, Çanakkale programı, sanatsal etkinlik ve bunun gibi çeşitli etkinlikler düzenledik. Mesire alanlarında çeşitli dini ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdik, gençlerimize mahalli imkanlar ölçüsünde ikramlar sunup yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim ettik." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan