Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu başlatılmıştı.

Bu kapsamda Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve İlçe Müftüsü Emin Patan, Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) kurban bağışında bulunarak 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na destek oldu.

Develi İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Develi Şubesi’nce Develi Çarşı Cami önünde kurulan bağış standını ziyaret eden Belediye Başkanı Cabbar ve İlçe Müftüsü Patan, TDV'ye kurban bağışında bulundu.

Organizasyon hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Patan, "Ülkemizin dört bir yanında ve yurt dışında yaşayan hayırsever necip milletimizin kurban bağışları, Develi ilçemizde de devam ediyor. Develi İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Develi Şubesi olarak, Develili hayırsever kardeşlerimizin kurban bağışlarını kabul etmeye başladık. Hayırseverlerimizin bağışlarını İlçe Müftülüğümüzde ve Çarşı Camii önüne kurulan Kurban Bağış Standı'nda kabul ediyoruz. Develi ilçe Müftülüğü olarak, Kurbanını vekalet yoluyla kesilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Develi Şubemize emanet eden Develi Belediye Başkanımıza, gerek Müftülüğümüze gerekse Kurban Bağış Standımıza gelerek kurbanlarını bağışlayan Develili kardeşlerimize, Vekalet Yoluyla Kurban Bağışı için halkımızı teşvik eden din görevlilerimize ve Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Cabbar ise, "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında kesilen kurbanların yurt içinde ve yurt dışında yaşayan yoksullara, öksüzlere, mazlumlara, sığınmacılara bir umut olduğunu biliyoruz. Bizler de mazlumların, mağdurların bu sevincine katkıda bulunmak için yıllardır bu organizasyona destek veriyoruz. Ben bu vesileyle Develili vatandaşlarımızı da gerek burada kurulan Kurban Bağış Standı'na gelerek, gerekse Develi İlçe Müftülüğü’ne giderek Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban bağışında bulunmaya davet ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Belediye Başkanı Cabbar’ın kurban bağışını TDV Develi Şubesi adına kabul eden İlçe Müftüsü Patan, bağış makbuzunu Başkan Cabbar’a teslim ederek teşekkür etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan