Kocasinan İlçe Müftülüğü koordinesinde Sahabiye Mahallesi’nde inşa edilecek Çukur Camii için “Temel Atma Töreni” düzenlendi.

Törene İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İl Müftüsü Akkuş, “Cami yapmak hem Peygamberimiz (s.a.s.)’in sünnetidir hem de dinimizin bir emridir. Böyle güzel bir temel atma merasimi vesilesiyle bir araya geldik. Şehirler, mahalleler ve insanlar, cami merkezlidirler. İnsanlar döner dolaşırlar, neticede camiye gelirler. Şehirler ve mahalleler camilerin etrafında kurulurlar. Camiye hizmet etmek de çok büyük bir sevaptır. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), Medine’ye geldiğinde ilk önce mescit yapmaya başladı. Allah Teala hayır sahiplerine hayırlı, bereketli, uzun ömürler ihsan etsin. Bereketli ve bol kazançlar lütfetsin. Vefatından dolayı temel atma merasimine iştirak edemeyen Feyzullah amcamıza Allah rahmet etsin.” dedi.

Temel atma töreni İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, Sahabiye Mahallesi Muhtarı Alim Gerçel ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan