Kayseri Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Cami Gençlik Buluşması” projesi kapsamında Mehmet Çorakçı Camii’nde sabah namazı buluşması düzenledi.

Sabah namazını gençlerle birlikte kılan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, namaz sonrası yaptığı konuşmada besmelenin önemine değindi.

Müftü Güven konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Peygamberimiz (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor: 'Bismillahirrahmanirrahim ile başlamayan her anlamlı iş, bereketsiz ve sonuçsuzdur.' Peygamberimizin (s.a.s.) bu ifadesi bizlere her yapacağımız hayırlı işte besmele çekmemiz gerektiğini anlatıyor. Özellikle yeni bir eğitim öğretim döneminin başındayız. İlim öğrenirken de besmele çekeriz, hatta bütün ilimleri öğrenirken besmele ile başlarız. Sadece Kur’an-ı Kerim okurken değil, kimya, fizik, matematik, sosyal bilgiler gibi her türlü bilgiyi öğrenirken de 'Bismillahirrahmanirrahim' dememiz gerekir. Peygamberimiz (s.a.s.) niçin böyle bir tavsiyede bulundu? Bunu ilk inen ayetlere bakarak anlayabiliriz. Yüce Mevla insanlığın kurtuluşu ve hidayeti için Peygamberlerin sonuncusu olarak bizlere gönderdiği Hz. Muhammed'e (s.a.s.) ilk vahyinde: 'Seni yaratan rabbinin adıyla oku!' dedi,  Allah Resulü de o günden itibaren 'Bismillahirrahmanirrahim' ya da 'Bismillah' diyerek başladı. Allah, 'Allah’ın adını anarak başla!' diye emretti, Allah Resulü de öyle yaptı. 

Kıymetli Anne Babalar! Çocuklarımıza besmeleyi öğretelim. Yemek yemeye başladığında besmele çekmeyi öğretelim. Şimdi hayatımızın her anına bir bakalım, besmeleyi ne kadar kullanıyoruz? Peygamberimiz (s.a.s.) cenazenin kabre konulması esnasında da besmele çekilmesini söylemiştir.

Öğretmen arkadaşlarım, derslerinize başlarken besmeleyle başlamanızı tasviye ederim. Siz öğrenciler, derslerinize çalışacağınız zaman, sınavlara gireceğiniz zaman hep besmeleyi hatırda tutun ve onunla başlayarak yapın çalışmalarınızı. İşinizin kolay olması ve başarılı olmanız için yaptığınız her işe kesinlikle besmele ile başlayın. Yüce Mevla besmele çekemeyeceğimiz işleri bizlere yaptırmasın." 

Dualarla tamamlanan sabah namazı buluşmasının ardından camiden çıkan cemaate çorba ve simit ikram edildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan