Hacılar İlçe Müftülüğü liseler arası şiir okuma yarışması düzenledi.

Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirinin okunduğu yarışmada, öğrenciler şiiri en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştı. 

Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Özbek şöyle konuştu:

“Biz vatanımıza sahip çıkacağız. Mukaddesatımıza sahip çıkacağız ve bir daha istiklal marşı yazdırma durumuna düşmeyeceğiz demiştik. İnşallah düşmeyeceğiz. Ama vatanımızı, mücadelemizi devam ettirmek için koruma mücadelesini devam ettirmek için de zaman zaman sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bu sıkıntılarda bana değmeyen yılan bin yaşasın demiyoruz, diyemiyoruz. Bu yüzden de geçmişi unutmamak lazım. Geleceğe hazır olmak için geçmişten alacağımız ibretler olacaktır. Bu ibretlerin de bugün bir hissesini yaşıyoruz. ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirimizin, merhum Mehmet Akif’in şiirinin yarışmasını yapıyoruz. Mehmet Akif Çanakkale’yi görmedi. Çanakkale’de bulunmadı. Çanakkale’yi bizzat müşahede etmedi. Sadece uzaktan dinledikleriyle bu kadar yazdı. Eğer bir de görseydi neler yazardı artık!”

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi.

Öğrenciler sırasıyla Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini okudu.

Hacılar Müftüsü Mehmet Özbek başkanlığında oluşturulan komisyonun değerlendirmesi sonucunda dereceye girenler belirlendi.

Mertcan Bayram birinci olurken Seyde Aydın ikinci, Mustafa Tuna üçüncü oldu. 

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Program dualarla sona erdi.

Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Hacılar Belediye Başkan Vekili Bilal Özdoğan, İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan