Küçük Ali Mahallesinde “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yenilenen bölgede Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile inşa edilecek olan “H. Mustafa Satır- Bozgedik Camii’nin”  temeli düzenlenen törenle atıldı.

Camiyi inşa eden hayır sahibi H. Mustafa Satır ise tüm katılımcılara teşekkür ederek, herkesin küçük, büyük meblağ demeden mali ölçülerde hayır sahibi olması ve bu mutluluğu tatması gerektiğini vurguladı.

İl Müftü Vekili Mehmet İzci, Melikgazi Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve ekibine teşekkür ederek Başkan Büyükkılıç’ın  hem yeni camiler inşa ettiğini, hem camileri onardığını, hem de eski camileri aslına uygun şeklinde restore ederek gelecek nesillere aktırıldığını bundan dolayı ibadethanelerin adeta koruyucusu ve kollayıcısı olduğunu dile getirdi.

Melikgazi Belediyesi olarak her hafta açılış, temel atma gibi bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ise, "Kayseri’nin neresine baksanız hangi okul, hangi ibadethane, üniversitelerimizin binalarında hep bir hayırseverimizin ismini görüyoruz. Marka şehir Kayseri hayırseverler şehri olarak da anılmaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak biz de özellikle eğitim alanında yaptığımız yatırımlar ile hayırsever belediyeyiz. Bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat tarafından yapılan dua sonrası  “H. Mustafa Satır- Bozgedik Camii’nin” temeli atıldı. Tören sonrası belediye tarafından katılımcılara lokma tatlısı ve dondurma  ikramında bulunuldu.

Küçükali Mahallesinde inşa edilecek caminin temel atma törenine; İl Müftü Vekili  Mehmet İzci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, daire amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve semt halkı katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan