Kayseri Şehir Hastanesi karşısında hayırsever Özkan Ailesi’nin katkılarıyla inşa edilecek olan 800 kişilik İsmet Özkan Camii’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven şunları kaydetti:

‘‘Bizler Rabbimize, bizi yaratana inanan müminler olarak yeryüzünün her bir köşesinde Allah’a ibadet maksadıyla camiler inşa ederiz. Camilerin imarı iki türlüdür; birincisi inşaatını yapmak, ikincisi ise yaşanılır kılmaktır. Bu yaşanılır kılma da iki şekilde olur: Caminin ileriki zamanlarda tadilata ve tamirata ihtiyacı olduğu zaman onları yapar. İkincisi de camilerin manevi imarı olan cemaatin olmasıdır. Cemaatin olmadığı bir cami ne işe yarar? Bugün batıda, Avrupa’da birçok kilisenin cemaatsizlik yüzünden kapandığını ya da başka din mensuplarına satıldığını görüyoruz. Avrupa’daki birçok Müslüman vatandaşımız o cemaati kalmayan kiliseleri satın alıyor ve onları camilere çevirip Allah’a ibadete devam ediyorlar. Allah korusun şu Anadolu insanı camilere gitmeyecek olsa, namaz kılmayacak olsa bu kadar yapılan cami ne işe yarar? Onun için camilerin manevi imarı, cemaatinin bol olmasıdır.’’

- Şehir Hastanesi içerisinde 20 tane mescidimiz var

Kayseri Şehir Hastanesi'nin bulunduğu bölgede günlük 35-40 bin kişinin aktif olduğunu ve bir cami ihtiyacı olduğunu kaydeden Müftü Güven, "Burada tabi ki camiye ihtiyaç var. Hatta 1 cami yetmez, ikinci bir camiye de ihtiyaç var. Şehir Hastanemizin içerisinde 20 tane mescidimiz var. 1 tane de büyük mescit var. Orada camimizin görevlisi var ve cuma namazları o otoparkta yaklaşık 3 bin kişi ile kılınıyor. İnşallah İsmet Özkan Camiimiz yapıldıktan sonra cemaatimizin bir kısmı buraya gelecek. Ayrıca bu camimizin başka bir işlevi daha olacak. Etrafında binalar yükseliyor. Buraların hepsi bina olacak. Buralarda oturan insanların camiye ihtiyacı var, Kur’an kursuna ihtiyacı var. Bir mahallede cami yoksa o mahalle sakinleri huzursuz oluyor. 'Hemen bize bir cami yapın' diyorlar. İşte onun için daha inşaatlar yapılmadan önce o inşaatların camisi yapılıyor elhamdülillah.’’ diye konuştu.

Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun ise, "Bugün Kayserimizde, Kocasinan’da çok önemli bir gün yaşamaktayız. Allah hayırlı ve mübarek etsin. Kabe-i Muazzama bildiğiniz gibi tüm camilerin genel merkezidir. Cebrail (a.s.) vasıtasıyla yeri, planı,  projesi Hz. Adem'e (a.s.) gösterilmiş ve Kabe inşa edilmiştir. Nerede bir mümin bir yere gittiyse, ilk etapta kendi evinden ziyade 'Acaba ben Allah’ın evini nasıl yapabilirim?' düşüncesi içerisine girmiştir. Binlerce şükürler olsun ki Kayserimizde de hayırseverlerimiz bu yolda yürümektedir. Bu yolda yürüyenlere selam olsun. Vefat edenlerin mekânları cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile İsmet Özkan Camii’nin temeline ilk beton döküldü.

Editör: Mehmet Çalışkan