Talas’ta merhum din görevlisi Hamdi Ercan adına çocukları tarafından yaptırılan Hamdi Hoca Camii, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Cami açılışında konuşan Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, "Bu görev yaptığım 3 aylık süre içerisinde gerçekten yardımlaşma, dayanışma ve hayrın en güzel örneklerini gördük. Bundan sonra da görmeye devam edeceğiz. Bu tablo çok güzel bir tablodur.  İbadetlerimizi yapmak için camiye ihtiyacımız var. Ama camilerimiz sadece ibadetlerimizi yaptığımız mekânlar değildir. Çocuklarımızın dini bilgiler edindiği, bizim bir araya geldiğimiz ve aynı zamanda da ibadetlerimizi yaptığımız mekânlardır. Dolayısıyla camilerimizin ibadet dışında sosyal bir yönü de vardır. Allah hayırseverlerimizin yaptığı hayırları kabul etsin. Muzaffer Bey’e ve ailesine teşekkür ediyorum. Merhum Hamdi Bey’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Tekrar Allah hayırlı etsin. Allah kabul etsin." dedi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise "Hepimizin malumu olduğu üzere Talasımızda camimize ihtiyaç vardı. Biraz ileride sadece TOKİ camimiz var. Onun için bu bölgede camiye ihtiyaç vardı. Biz Muzaffer Bey’e teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda 19 yıl boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, müftülüklerde görev yapan merhum babası Hamdi hocamızın da ismini verdi. Bu camimizin adı Hamdi Hoca Camisi oldu. Aslında bir caminin bir hocanın ismini alması da önemli bir husustur. Her ne kadar hocalarımızın, imamlarımızın kendi maddi güçleri olmasa da evlatları onlar adına böyle camiler inşa ederek sadakai cariye olarak arkalarından, amel defterlerinin açık olmuş olduğu bir amel işliyorlar. Onun için bizler emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Hayırsever Muzaffer Ercan, "Merhum babam 19 yıl imamlık yaptı. Çok ciddi bir hayali vardı böyle bir cami yapmak için. Ama ömrü vefa etmedi. Biz de inşallah O’nun vasiyeti sayıp bu camiyi yaptırdık. Talas’ımıza hayırlara vesile olur inşallah. Uzun yıllar bu mabed Talas halkına hizmet eder. Ben bu caminin yapılmasında, başlangıcında kıymetli Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na, daha sonraki başkanım Mustafa Yalçın başkanıma çok teşekkür ederim. Caminin yapılmasında ve çevresinin düzenlenmesinde ciddi katkıları ve emekleri oldu. Hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Hamdi Hoca Camii ibadete açıldı.

Plaket ve teşekkür belgesi takdimi ile sona eren programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Hayırsever Muzaffer Ercan ve vatandaşlar katıldı.

- Dernek Ziyareti

Öte yandan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği'nin tarihi Kayseri mahallesindeki yeni hizmet binasını ziyaret etti. 

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş ve üyeleri eşiliğinde Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunan  İl Müftüsü Sayın Güven, "Kayseri'de İl Müftülüğümüz tüm kurumlarla uyum içerisinde hizmet vermektedir. Bundan önce olduğu gibi yine bundan sonra da Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği ile ortak programlar düzenlemeye devam edeceğiz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan