Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” bu yıl “Cami ve İlim” temasıyla kutlanıyor.

2020 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ayasofya Camii avlusunda düzenlenen açılış programıyla başladı.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı”, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi avlusunda gerçekleştirildi.

Etkinlikler, “Cami ve İlim” temasıyla il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Düzenlenen etkinliklerde koronavirüs önlemleri en üst safhada uygulanıyor.

Ağrı

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Ağrı İl Müftülüğü tarafından Ağrı Merkez Camii’nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam etti.

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun duasıyla tamamlanan programa Vali Dr. Osman Varol ve Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın yanı sıra din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Ankara/Sincan

Ankara Sincan’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle 15 Temmuz 2016 Şehitler Camii’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu, Mevlid-i Şerif okundu, hafta münasebetiyle okunan hatimlerin duası yapıldı.

İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, “Cami ve İlim” başlıklı konuşmasında, İslam tarihinde ve İslam kültüründe cami ve din görevlisinin önemine değindi.

Öte yandan Sincan Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen esnaf ziyaretlerinde, vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik hatırlatması yapıldı.

Çarşı esnafına ve vatandaşlara Diyanet Dergisi, Diyanet Aile Dergisi ve Diyanet Çocuk Dergisi hediye edildi.

Gaziantep

Gaziantep İl Müftülüğünce “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle, “Bireyin Kimlik ve Kişilik Gelişiminde Caminin Rolü” konulu video konferans düzenlendi.

Açış konuşmasını İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ın yaptığı konferansa, Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi. Prof. Dr. Halis Aydemir konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda personel tarafından takip edilen konferans, Müftülüğün sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.

Giresun/Espiye

Giresun Espiye İlçe Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen programda, vefat eden din görevlileri ve hayır sahipleri için dua edildi.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında din görevlileri tarafından okunan 101 hatmin duasının yapılması amacıyla Espiye Merkez Camii'nde program düzenlendi.

İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, “Cami ve İlim” teması altında sohbet etti, okunan 101 hatm-i şerifin duasını yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan