Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın teşrifi ve İl Müftülüğümüz ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi’nin organizesiyle “Din İstismarı ile Mücadele” isimli program, 14 Temmuz 2018 Cumartesi sabahı saat 09.00’da gerçekleşti.

Program, Ali Rıza Özderici İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinden Hilmi Altıok’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Bünyan İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan tarafından yemek duası yapıldı.

Yaptığı selamlama konuşmasında İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, üzerinden 2 yıl geçen ve 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimi gibi hain operasyonların bir daha vuku bulmaması için, özellikle de din-i mubin-i İslam’ı kendi süfli emellerine alet edenlerin önüne geçilmesi ve onlara karşı gerekli tedbirlerin alınması için birtakım çalışmalar ve programlar yapıldığını ifade ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız, 15 Temmuz 2016 gecesinde camilerden salaların okunması kararına vararak her görüşten, her fikir ve ideolojiden insanın meydanlara davet edilmesini sağlamıştır. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. O gece, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda saat 22.30 sularında birkaç yüz kişilik sayıda insan varken, saat 00.00 sularında bu sayı birkaç bine çıkmıştı. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara davet etmesi ve camilerimizden verilen salalarla insanlar meydanlara akın etti.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre o gece meydanda 150 bin kişi vardı.

Ayrıca Emniyet Müdürlüğümüzün de korunmasının gereğini düşündüğümüzden dolayı Kocasinan İlçesindeki halkımızı Emniyet Müdürlüğü önüne davet ederek 50 bin kişinin de orada toplanmasına vesile olduk. Yani o gece 200 bin Kayserili, vatanına ve milletine sahip çıktı.

O gecenin sabah namazını 100 binlerle meydanda eda etmemizle, aslında devlet-millet birlikteliğinin ne kadar önemli olduğunu, halkımızın manevi duygularını harekete geçirerek devletine-milletine sahip çıkmasının ne kadar yerinde bir tavır olduğunu görmüş olduk. Bu iki yıllık süreç içerisinde birçok faaliyet gerçekleştirdik; konferanslar, seminerler, paneller, okullarda öğrencilere dönük toplantılar… Üniversitelerimizde ve KYK yurtlarında kalan öğrencilerimize yönelik de programlar gerçekleştirdik.”
Sayın Güven’den sonra söz alan Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, “Geçmişten bugüne Diyanet teşkilatı, Türkiye’de dinin önündeki engellerin kaldırılması ve dinin doğru anlatılması konusunda hep önde olmuştur. 2000’li yıllardan sonra Diyanet teşkilatı, dinin doğru şekilde anlatılması ve yanlış olan akımların da giderilmesi hususunda çok büyük faaliyetlerin içerisine girdi” dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan