Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Ashab-ı Suffa Kur’an Kursu, Muharrem Ayı ve Aşure Günü münasebetiyle program düzenledi.

Gerçekleştirilen programa iştirak eden Vali Yardımcısı Şemsettin Erkaya, program öncesi Ashab-ı Suffa Kur’an Kursu’nun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Program, Ashab-ı Suffa Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edilmesi ile başladı.

Programda katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Çok güzel bir günde aşure ile ilgili çocukların hazırlamış olduğu programa katıldık elhamdülillah. Bu tarz programlarımıza velilerimiz ve öğrencilerimiz tarafından çok büyük teveccüh oldu.  Çok şükür Kayseri'de gençliğimiz, dinine ve manevi değerlerine sahip çıkıyor. 7 den 70’e herkes Kayseri’de milli ve manevi değerlerine sahip çıkıyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu teveccüh çok önemli çünkü yaklaşık 69 bin öğrencimiz bu yaz Kur’an kurslarımızda eğitim aldı. Bu geçen yıllara nazaran büyük bir artış demektir. Burada biz sadece değerler eğitimi vermiyoruz. Kültürel faaliyetlerde yapılıyor. Sosyal faaliyetlerde yapılıyor. Bir kardeşlik havası oluşuyor. Böylesine güzel bir programın hazırlanmasında emeği geçen başta Kur’an kursu öğreticilerimiz olmak üzere bütün herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun ise "Bugün İmam-ı Hüseyin'in şehadetinin yıl dönümü. Aynı zamanda müjdeli olan önemli hadiselerde olmuştur. Hz. Nuh (a.s)’ın gemisinin Cudi Dağı’na inmesi, Hz. Yunus (a.s.)’ın balığın karnından çıkması ve Eyüp (a.s.)’ın hastalıktan kurtulması gibi çok güzel müjdeler de mevcuttur. Bu duygu ve düşüncelerle Rabbim ülkemizi müjdeli haberler ile donatsın. Hangi dönemde olursa olsun Allah Yezidlere fırsat vermesin. Her daim İmam Hüseyin’in Hak Yolunda yürüyüşünü hepimize nasip eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ashab-ı Suffa Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Muharrem ayı ve Kerbela konulu ilahiler seslendirildi.

Protokol koşmaları sonrası yaz Kur’an kursu öğrencileri tarafından dua yapılması ve Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan aşurenin protokol tarafından öğrencilere dağıtımı ile program sona erdi. 

Programa Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, İl Müftü yardımcıları Dr. Dursun Sarı, Muammer Turan, Vedat Tekin, Ashab-ı Suffa Kur’an Kursu öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan