Dört yıldır devam eden iç savaş nedeniyle hastalık ve açlıkla mücadele eden Yemen halkı için başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi “Paylaşmak İçin Kahve İçin” sloganıyla Kayseri Cumhuriyet Meydanında Yemen’e bağış standı açtı.

Standın açılışında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, şunları kaydetti:

“İki haftadır devam eden yardım kampanyasına Kayseri'mizde olduğu gibi tüm Türkiye’de yoğun bir katılım var. Kayserili hemşerilerimize, vatandaşlarımıza bu yardımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Yemen’de devam eden iç savaş ve işlenmekte olan zulmü insanlara duyurabilmek, oradaki açlığı ve susuzluğu bir nebze olsun buradan göndereceğimiz yardımlarla giderebilmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir stant açtık. Bu stantta en önemli gayemiz, Yemen’de işlenmekte olan zulme sessiz kalmadığımızı bildirmek ve bu duyarlılığı Kayseri halkımıza göstermek. Bu vesileyle buradan diyoruz ki “Paylaşmak İçin Bir Fincan Kahve İçin”. Biliyorsunuz, kahve Yemen’den gelir, Yemen’in bizdeki en önemli hatıralarından birisidir kahve. Biz burada üç gün boyunca Kayserili halkımızı hem bir kahvemizi içmeye hem de Yemen’e yardım etmeye davet ediyoruz.”

Aracını Yemen’e bağışladı

“İsmini vermek istemeyen Kayserili bir hayırseverimiz de kendi aracını Yemen için bağışladı. Biz buradan ilan ediyoruz, Yemen için bağışlanan bu aracı açık artırma, müzayede usulü ile satıp parasını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Yemen’e göndereceğiz.”

Açılışa katılan Kayseri Gönüllü Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş ise “Yemen bizim tarihi mirasımız. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz de beş yıldan beri iç çatışmalar sebebi ile açlık çekiyor. Altmış bin insan hayatını kaybetti. Şu an yedi milyon insanın her an açlıkla burun buruna kalabileceğini ve yirmi iki milyon insanın yardıma muhtaç vaziyette olduğunu biliyoruz. Kolera dâhil birçok hastalıktan dolayı her gün başta çocuklar olmak üzere Müslüman kardeşlerimiz hayatını kaybediyor. Bir yandan uluslararası görüşmelerle oradaki çatışmalar durdurulmaya çalışılırken, bir yandan da oradaki insanlık dramına sessiz kalmamak adına Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde başlattığı “Yemen’e Sessiz Kalma” yardım kampanyasına biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız. İnşaallah umudumuz odur ki kısa zamanda yardımlar oraya ulaşır. Oradaki çatışmalar da durur ve orada insan erdemine yakışır rahat bir yaşam ortamı sağlanır.” ifadelerini kullandı.

Standın açılışında ismini vermek istenmeyen hayırsever tarafından Yemen’e bağışlanan araç sergilendi ve katılımcılara kahve ikram edildi.

Stant; 21-22 ve 23 Aralık tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda Kayserili hayırseverlerin Yemen’e yardımlarını kabul edecek.

Stant açılışına Kayseri İl Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Prof. Dr. Şahin Güven, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kayseri Gönüllü Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet TAŞ, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan