Kayseri İl Müftülüğü, İl ve ilçe müftülüklerinde görev yapan aile ve dini rehberlik bürosu personeline yönelik istişare toplantısı düzenlendi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven başkanlığında düzenlenen toplantıda, “Diyanet İşleri Başkanlığınca aile ve dini rehberlik bürosu hizmetlerinde verimliliği artırmak ve verilen hizmeti daha sistematik hale getirmek amacıyla düzenlenen toplantıda, 2020 çalışma programı görüşüldü.

Toplantıda ayrıca; İl ve ilçe müftülüklerince düzenlenen Temel Aile Bilinci Seminerleri değerlendirildi, aile ve dini rehberlik bürolarında yürütülen danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinde yaşanan sıkıntılar ve aksayan hususlar masaya yatırıldı.

Gündemdeki konuların da görüşülmesinin ardından aile ve dini rehberlik bürosu görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Şahin Güven, “Ailelerimizde sıkıntılar var. Ailelerimizin sıkıntılarını çözmek için gayret edelim, onların dertleriyle dertlenelim. Aile ve dini rehberlik bürosu olarak ailelerimiz için ne yaparsak onlar için faydalı olabiliriz diye düşünelim ve onlara faydalı olabilmek için gece gündüz demeden fedakârca çalışalım.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner ile İl ve ilçe müftülüklerinde görev yapan aile ve dini rehberlik bürosu personeli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan