Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla başlatılan, topluma dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmek için hazırlanan “Evliliğe İlk Adım” seminerleri devam ediyor.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü, yeni evlenen ve düğün hazırlığında olan çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım” semineri düzenledi.

Ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla İl Müftülüğünce düzenlenen seminerlerde çiftlere nikâh ve sorumlulukları, sevgi, ailede iletişim dili, adalet ve merhamet gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda, Kur’an ve sünnet ışığında bilgiler verildi.

Seminer sonunda katılımcı çiftlere “Katılım Belgesi” takdim edildi.

Belge Takdim Töreni’nde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahini Güven, seminerlerin 2020 yılı içerisinde devam edeceğini, katılmak isteyen çiftlerin İl ve ilçe müftülüklerine başvuru yapabileceklerini belirtti.

Sonrasında söz alan çiftler de düzenlenen seminerlerden çok faydalandıklarını belirterek İl Müftülüğüne teşekkür ettiler.

Program, katılımcılara “Katılım Belgesi” ile birlikte İl Müftülüğü tarafından hazırlanan kitap setinin hediye edilmesiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan