Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Poyraz Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Recep Çürüttü, Kur’an-ı Kerim’i bir günde hatmetti. 

Çürüttü’nün 16 saatte okuduğu Kur’an-ı Kerim’in hatim duasını İl Müftüsü Yusuf Akkuş yaptı.

Hatim programında konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Bir zamanlar öyle mezbelelik yerlerde Kur’an okunuyor idi ki oralarda değil Kur’an okumak kalmak bile mümkün değildi. Şimdi elhamdülillah böyle nezih ortamlar oluşturuldu. Müthiş güzel Kur’an kurslarımız var. Bu, Kur’an-ı Kerim’in bir mucizesidir. Kur’an’ın önüne kimse geçemeyecek. Öncelikle burayı verip vefat eden Ahmet amcamızdan Cenabıhakk razı olsun. Burada hizmet eden hocalarımız var. Allah onlardan da razı olsun. Hafızlık yaptırmak çok zor bir şeydir. Hafızlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı ise, "2015 yılından bu güne kadar 153 hafızımız belge almış elhamdülillah. Rabbim sayılarını artırsın. Şu an itibariyle de 60 öğrencimiz burada eğitim öğretime devam etmektedir. Kursumuz, şehrin kalabalığından uzakta öğrencilerimizin hafızlığa odaklanabilecekleri güzel bir noktadadır. Emeği geçenlerden, bugüne kadar getirenlerden Rabbim razı olsun." şeklinde konuştu.

Ahmet Poyraz Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Yöneticisi İsmail Kütük de "Kur’an Kursu Öğreticimiz Ömer Uyar’ın rehberliğinde sabah saat 06.00’da Recep hafızımızla başladığımız hatm-i şerifimizi saat 22.00 itibariyle bitirmiş bulunmaktayız. Recep Çürüttü hafızımız, 20 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamladı. Rabbim Kur’anla yaşamayı nasip etsin. Hafızımızı tebrik ediyorum. Rabbim ilmiyle alim olanlardan etsin." ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan