Tören Yahyalı İlçe Müftülüğü’ne bağlı Madazı Camii İmam Hatibi Sami Erdoğan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Yahyalı İlçe Müftüsü Dursun Sarı, "Diyanet İşleri Başkalığı olarak 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına, hem nicelik hem de nitelik kazandırmak, sayılarını artırmak amacıyla büyük önem veriyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki; bu yaş grubunda vermiş olduğumuz din ve değerler eğitiminin çocuklarımızın ilerleyen yaşlarındaki hayatlarında büyük bir tesiri olacaktır. İlçemizde şu anda 4 sınıfta 80 çocuğumuza eğitim verilmektedir. 4-6 yaş Kuran kurslarımıza yoğun bir talep var. İnşallah, birazdan temeli atılacak Kur’an kursumuzda 8 sınıftan oluşacak. Yaklaşık 160 çocuğumuz burada eğitim alacaklar." diyerek sözlerini tamamladı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'te konuşmasında maneviyatı yüksek bir ilçede böylesine güzel bir Kur’an kursunun açılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini, bu projede yer almaktan onur duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Yahyalı geçmişte iki tane medreseye ev sahipliği yapmış önemli bir ilçedir. Yahyalı İlçemiz önemli ilim adamları yetiştirmiştir. Böylesine bir merkezin, bu bölgeye çok yakışacağını düşünüyorum. Merkezin yapımı için arsayı bağışlayanlara ve yapımını üstlenen Abdullah Erdoğan Amcamıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca yapımına destek verecek olan diğer iş adamlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Belediyecilik anlamında bizim zevk aldığımız bir hizmet olacak. Diyanet İşleri Başkanlığımız 4-6 yaş grubu çocukların eğitimine büyük önem veriyor. İnşallah en kısa zamanda buranın açılış kurdelesini de keseriz." diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise 4-6 yaş grubu çocukların eğitimlerinin önemini vurgulayarak şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde açılan 4-6 yaş Kur’an kursları, okul öncesi zorunlu eğitimin bir parçası olacak. Çocuklarımız, okul öncesi anaokuluna gittikleri gibi Kur’an kurslarına geldiklerinde o eğitimi yerine getirmiş olacaklar. 3 yıl önce Kayseri'de göreve başladığımız zaman, yeni 4-6 yaş grubu Kur’an kursları açılması için bize yönetmelikler geldi. Biz de bunun üzerine çalışmalar yaptık. Şu anda Kayseri'mizde altı binin üzerinde 4-6 yaş grubu öğrencimiz bulunuyor. Bu çalışmalarla gelecek yıl, bu sayıyı on bine çıkarmak istiyoruz. Evlatlarımız daha ilkokula başlamadan Kur’an, ahlak ve edep derslerini alıyorlar. Kur’an kurslarımızı camilerin altından, bodrumlardan çıkarmalıyız. Temelini attığımız bu Kur’an kurslarımızın sayısını artırmalıyız. Camilerimizin ve Kur’an kurslarımızın yapımında emeği geçen bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle de “Fakı Dayı” namıyla meşhur olmuş Abdullah Erdoğan amcamıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim bizleri Kur’an’ın hizmetkârı eylesin”  diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Güven tarafından yapılan dua sonrası Fakı Dayı 04-06 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nun temeli atıldı.

Yahyalı İlçesi Gazibeyli Mahallesi’nde inşa edilecek olan Kur’an kursunun temel atma törenine; İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Yahyalı İlçe Müftüsü Dursun Sarı, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan