Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Kastamonu İl Müftülüğünce düzenlenen “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ülfet Görgülü konuşmacı olarak katıldı.

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen konferans, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa Kastamonu Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Müftüsü Ahmet Süzen, daire amirleri, ilçe müftüleri, din görevlileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Süzen, açış konuşmasında şunları kaydetti:

“Gençlik insanın hazinesidir”

“Gençlik insanın hazinesidir. Gençlik; insanın hayata hazırlandığı, hayatı anlamaya çalıştığı, bir yandan da kendisini yetiştirdiği, aslında hem dünyasını hem de ahiretini inşa ettiği bir dönemdir. Rabbim gençliğimizi güzel yolda ve Peygamberimizin yolunda harcamayı ve harcayanlardan olmayı nasip eylesin.”

Ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ülfet Görgülü’nün “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferansı başladı.

Görgülü üniversiteli öğrencilere, Peygamber Efendimizi (s.a.s.) ve sahabeleri kendilerine örnek almalarını tavsiye etti.

Konferansın ardından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Üniversiteli öğrencilerden Ülfet Görgülü’ye yoğun ilgi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ülfet Görgülü, yeni çıkan “Hayatın Tekrarı Yok” adlı kitabını imzaladı.

“Hayatın Tekrarı Yok”

Mevlid-i Nebi kapsamında Kastamonu Üniversitesinde konferans veren Doç. Dr. Görgülü,  konferans sonrasında üniversiteli öğrencilerle kısa bir süre sohbet etti ve yeni çıkan kitabını öğrenciler için imzaladı.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Görgülü, öğrencilere bolca kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan