Kastamonu’dan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan toplamda 188 kişilik son hacı kafilesi, İl Müftülüğünün düzenlediği programla, kutsal topraklara uğurlandı. Kastamonu Nasrullah Camisi Baş İmam Hatibi Kahraman Şekercioğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kastamonu İl Müftülüğü Musiki Korosunun sunduğu ilahilerle devam etti. 

İl Müftü Vekili Metin Aykut’un yaptığı konuşmada, Hac yolculuğunun sıradan bir yolculuk olmadığını, gidilen mekânında sıradan bir mekân olmadığını belirterek: “Peygamberimizin evine, Sahâbelerin ayak izlerinin ve göz nurlarının bulunduğu yere gidiyoruz. Semanın bir başka sema, toprağın bir başka toprak, havanın da bir başka hava ve tarihin de başka bir tarih olduğu Allah'ın, Resulünün ve Peygamberlerin övdüğü şehirlere gidiyoruz. Cenabı Hak bu gidişimizi mübarek eylesin” dedi. 

Yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü. 

Mukaddes topraklara gidecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren hacı adayları, bu güzel duyguyu bütün Müslümanların yaşamasını gerektiğini belirterek, dört gözle bugünü beklediklerini söylediler. Yapılan duanın ardından Hacı adayları, Kastamonu Havalimanına hareket etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan