Kars İl Müftülüğü ve Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu iş birliğinde "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı" düzenlendi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Özcan Cihangir, Şube Müdürü İsrafil Karadeniz, Müftülük ve Ceza İnfaz Kurumu personeli ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Sarıkamış Harekatı sinevizyon gösterimi, ilahi ve kaside dinletisi ile devam etti.

Harekatın yaşandığı dönemin zorluklarına dikkati çeken İl Müftü Yardımcısı Özcan Cihangir, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu söyledi. 

"Bu toprakları bizlere vatan kılmak için Allahuekber Dağları'nda 78 bin askerimizin canını feda ettiğini" belirten İl Müftü Yardımcısı Cihangir, "Bu vatanın toprağı şehitlerin kanlarıyla yoğrulmuştur. Biz bu mücadelenin sahibi ataların evlatlarıyız. Geçmişimize sahip çıkmak, bizi biz yapan değerlerimizi gelecek nesillere taşımak en büyük vazifemizdir. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun." dedi.

Program yapılan duanın ardından katılımcılara gül suyu ve lokum ikramı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan