Kars İl Müftülüğü, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" dolaysıyla engelli bireylere yönelik program düzenledi.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce Kars Öğretmenevi'nde düzenlenen programa engelli dernekleri ile engelli bireyler ve öğrenciler katıldı.

Burada engelli bireylerle bir araya gelen İl Müftüsü Yusuf Eviş, engelin vücudun uzuvlarında değil gönüllerde ve kalplerde olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Her insan bir engelli adayıdır. Eğer kişi Allah’ın verdiği bu engellerden dolayı sabrederse, Allah onun o sabrını karşılıksız bırakmaz ve ahirette cennetle mükafatlandırır. Bu şuurda olan sizlerle Müftülük olarak farklı zaman ve mekanlarda bir araya gelmenin ve hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Engelli Koordinatörlüğümüz aracılığıyla çeşitli programları sizlerle icra ediyoruz. Programın hazırlık aşamasında emeği geçen İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlerimiz ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca programa katılarak engellilerin yalnız olmadıklarını hissettiren sizlere de kalbi şükranlarımı sunarım. Allah cümlemize sağlık, sıhhat ve afiyet versin."

Dolunay Engelli Derneği Başkan Yardımcısı Faruk Ocak ise programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kars Şubesi Gençlik Kolları tarafından engelli çocuğu bulunan aileler ziyaret edilerek çocuklara hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan