Kars İl Müftülüğü tarafından Malazgirt Zaferi'nin 950'nci ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümü münasebetiyle “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti, Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası Programı” düzenlendi.

Evliya Camii’nde gerçekleştirilen programda, İl Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an’ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu ve şehitler için dualar edildi.

Şehitler için okunan hatimlerin duasını yapan Müftü Eviş, “Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne canlarını feda eden şühedanın ruhlarını şâd etmek ve aziz hatıralarını yâd etmek üzere okuduğumuz hatm-i şerifleri rabim makbul eylesin. 1071'de Malazgirt’te olduğu gibi Kurtuluş savaşında da bedenlerini vatanlarına siper eden, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet uğrunda feda eden, istiklal ve istikbalimiz uğrunda ruhunu feda eden şehitlerimizin makamları ali, mekanları cennet olsun. Vatan için, millet için, barış için, huzur için, din için, mukaddesat için, hürriyetimiz ve geleceğimiz için can veren bütün şehitlerimizden Rabbim razı olsun. Onların emanetlerine sahip çıkmayı Rabbim bizlere nasip etsin. ” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan