Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri bünyesinde din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için binlerce hatim okundu.

Valilik ve diğer kurumlarla iş birliği içerisinde organize edilen programlarda, şehitler için okunan binlerce hatm-i şerifin duası yapıldı.

- Eski Emniyet Müdürlüğü önünde 15 Temmuz coşkusu

Eski Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı" saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Yusuf Eviş'in yaptığı dua ile devam etti.

İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, ilahi ve kasideler seslendirdi.

- Evliya Camii’nde hatim ve Mevlid-i Şerif programı

Kars İl Müftülüğü din görevlilerince okunan onlarca Hatm-i Şerifin duası Evliya Camii'nde yapıldı.

İl Müftüsü Yusuf Eviş'in, 15 Temmuz şehitleri için yaptığı duaya yüzlerce vatandaş “Âmîn.” dedi.

- Şehitlikler ziyaret edildi

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edildi.

Kars Şehitliğinde düzenlenen programda şehitlerin kabirlerinde Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İl Müftü Yardımcısı Özcan Cihangir dua etti.

- Çocuklar 15 Temmuz'u andı

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında sevgi evlerinde kalan çocuklara yönelik 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi.

İlyas Gümüş Kız Kur’an Kursu Konferans Salonunda düzenlenen anma programına İl Müftü Vekili Özcan Cihangir, Şube Müdürü Mehmet Mesut Altın, Sevgi Evleri İl Koordinatörü, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenci ve velileri katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programda konuşan İl Müftü Vekili Özcan Cihangir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programlarının çocukların milli iradenin önemini kavramaları, vatanını milletini seven ve koruyan yeni nesillerin yetişmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Program çocukların ilahi ve 15 Temmuz’u anlatan şiirleri okumasının ardından 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan